Öko-design műhely

A CELLUX CSOPORT MŰHELYE - Kreativitást fejlesztő művészeti foglalkozás 6 éves kortól (óvodás korú gyerekek felnőtt kísérettel) 
Időpont: kéthetente szerdánként 16:30 - 18:30
Programadó: Kismarty-Lechner Zita (Cellux Csoport) - http://www.celluxcsoport.hu/ 
 

Azon a gondolaton felbuzdulva, hogy a mai gyerekek lesznek a mi jövőnk alakítói, szeretnénk nekik megfelelő szemléletet és eszközt biztosítani.
Az eddigi tapasztalataink alapján, azok a gyerekek is képesek csodásat alkotni, aki nem kapták meg korábban az ügyes rajzolóknak kijáró dicséreteket! Őrült sebességgel képesek a gyerekek elsajátítani mindent, ezért bátorkodunk őket tervezésre, kreatív gondolkodásra és tárgyalkotásra tanítani a környezettudatos gondolkodás mentén. Fontos számunkra, hogy csoportban dolgozzunk és terveink szerint a résztvevőkből kialakul egy alkotó közösség, akik együtt fejlődnek majd az évek során.

A programon a gyerekek olyan használati tárgyak elkészítését tanulják,
olyan anyagokkal kerülnek kapcsolatba, amik a mai kort jellemzik. A
régmúlt idők kézműves hagyományai mellett, olyan eszközöket szeretnénk kezükbe adni, amiken keresztül a saját mindennapi környezetükhöz
kerülnek közelebb. Amellett, hogy már tudják, szelektíven kell
gyűjteniük a hulladékot nem árt, ha alaposabb ismeretet szereznek az
anyagok természetéről és megmunkálásáról. Az alkotás mellett így
tervezési alapismereteket, tudatos szemléletet is szereznek, nem utolsó
sorban pedig ügyesednek.
A Cellux Csoport művészeti programjain a gyerekekkel együtt gondolkodunk a minket körülvevő világ fontos kérdéseiről. Alapanyagaink háztartási és városi hulladékok, mert a környezettudatos nevelés elsődleges szempontunk. Ez a fajta alkotómunka szemléletformáló, mert az alkotás eredménye értékkel ruházza fel a hulladékot, ami az első lépés ahhoz, hogy felelősséggel tudjuk kezelni az általunk használt nyersanyagok sorsát. A kiindulópont lehet egy gondolat, egy beszélgetés, egy mese, egy elképzelt fantáziavilág, de ugyanígy lehet globális, társadalmi vagy környezeti kérdés, akár egy tárgy is. A cél a kreativitás, az elfogadás, az ökológiai tudatosság, a közös felhőtlen alkotás, az aktualitás.
Részvételi díj:
2.500,- Ft/alkalom
10.000,- Ft/5 alkalmas bérlet